Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çayırova'da kıyasıya yarıştılar

Çayırova Belediyesi Bilgievleri arasında düzenlenen Türkçe, ingilizce, fen, matematik, sosyal bilgiler, genel kültür ve mental aritmetik branşlarında gerçekleşen bilgi yarışmasının finali Yunus Ergüz Bilgievi’nin şampiyonluğu ile noktalandı.

Çayırova'da kıyasıya yarıştılar
07 Ocak 2018 - 17:38

Bilgievleri arasında düzenlenen ve finalinin Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıldığı bilgi yarışmasında 6 bilgievi kıyasıya yarıştı. 3’er kişilik takımlardan oluşan ve finalde 18 öğrencinin bilgilerini yarıştırdığı etkinliğin 1.’si İnönü Mahallesi Yunus Ergüz Bilgievi oldu. Kıyasıya yarışlara sahne olan ve salonu dolduran öğrencilerin tezahüratları ile noktalanan bilgi yarışmasında bilgievlerinde öğrencilere sunulan Türkçe, ingilizce, fen, matematik, sosyal bilgiler, genel kültür ve mental aritmetik alanlarından sorular yöneltildi. 

 

İlçedeki 6 Bilgievi arasında düzenlenen ve genç beyinlerin kıyasıya yarıştığı program 1 saatlik sürede tamamlandı. Finale kalan bilgievleri arasındaki yarışlarda daha çok soru cevaplayan Yunus Ergüz Bilgievi ipi göğüsledi. Buna göre ikinciliği Emek Mahallesi Şehit Asb. Ömer Halisdemir, Özgürlük Mahallesi Türkan Göktürk, Atatürk Mahallesi Şehit Yrb. İlker Çelikcan Bilgievleri paylaşırken, üçüncülüğü Şekerpınar Mahallesi Bilgievi ve dördüncülüğü ise Akse Mahallesi Hakcan Döven Bilgievi elde etti. Bilgievleri öğrencilerinin becerilerini ve yeteneklerini konuşturduğu yarışmada finalist olan tüm öğrenciler Belediye Başkanı Şevki Demirci tarafından ödüllendirildi.

 

Demirci, “10.000 Öğrenciye Bilgievlerinde Bilgi Aşılıyoruz”

 

Düzenlenen bilgi yarışmasının finalinde öğrencileri ödüllendiren Belediye Başkanı Şevki Demirci, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti. 6 bilgievinden finalist olarak yarışan tüm öğrencilerin şampiyon olduğunu açıklayan Demirci, katılımcı öğrenci ve velilere de coşkularından dolayı teşekkür etti. Bilgievleri’nin yaklaşık 10.000 öğrenciye çeşitli alanlarda hizmet verdiğini hatırlatan Demirci, modern ve fiziki imkanlarıyla göz dolduran bilgievlerinin yeniliklerle donatıldığını söyledi.

 

Demirci, “Tüm Öğrencilerimiz Birinci”

 

Zengin kütüphanelere, modern teknoloji ve bilgisayar sınıflarına, etüt ve etkinlik alanlarına, hobi odalarına, spor ve sanat atölyelerine sahip olan bilgievlerinde Türkçe, ingilizce, fen, matematik, sosyal bilgiler ve mental aritmetik branşlarında yardımcı dersler sunduklarını belirten Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Öncelikle bilgi yarışmasında ter döken tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Benim gözümde hepsi şampiyon. Hepsi birinci. Çünkü Bilgievlerimiz hedefine ulaştı. Sizlerin de gördüğü gibi her bir soru için kıyasıya yarışan öğrencilerimiz var. Bilgievlerimizin kendilerine sunduğu bilgi dünyasında her biri eğitimini en iyi şekilde alma gayretindeler. Bunu buradaki yarışmada bir kez daha görmüş olduk. Önemli olan birinci olmak değil, yarışmalara katılıp çaba göstermek, özgüvenlerini tazelemek ve bilgilerini paylaşmaktır. Bugün burada 1 bilgievimiz birinciliği elde etti. Diğer bilgievlerimizin kıymetli öğrencileri üzülmesin. Daha çok çalışıp bir sonraki yarışmada başarıya ulaşacaklarından eminim.” dedi.

 

Demirci, “Çocuklarımıza Güzel Bir Gelecek Sunmak İçin Çalışıyoruz”

 

Bilgievleri hakkında katılımcıları da bilgilendiren Demirci, “6 Bilgievimizde eğitimlerimiz tam gaz devam ediyor. Çocuklarımızın okullarındaki eğitimlerine büyük bir destek sunuyoruz. Eğitim sınıflarımız modern bir şekilde hizmet veriyor. Her bir bilgievimizde, gençlik merkezimizde çocuklarımıza, gençlerimize spor ve sanat alanında da imkanlar sunuyoruz. Bugün bu finalde müzikleriyle bizlere güzel anlar yaşatan Gençlik Merkezi Müzik Grubumuza da teşekkür ediyorum. Alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde birçok branşta eğitimi yine bilgievleri çatısı altında sunuyoruz. Sosyal, kültürel ve kulüp faaliyetleriyle çocuklarımıza sene boyunca etkinlikler hazırlıyoruz. Yine milli ve manevi değerlerimizi anlattığımız, sahip çıktığımız bilgievlerimizde çocuklarımızı değerler eğitimleri ile tanıştırıyoruz. Belirli gün ve haftalarda geziler, yaşlı ziyaretleri, anma programları ve çeşitli etkinlikleri çocuklarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Kısacası çocuklarımıza değerlerimizi aşılıyoruz. Teknoloji ve bilgisayar sınıflarında 200 aşkın bilgisayarla çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Yine zengin kütüphanelerimizle çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırıyor, bilgilerini tazelemeleri ve yeni yeni bilgilerle tanışmalarını sağlıyoruz. Kulüp faaliyetlerimizle çocuklarımızın becerilerini tespit ediyoruz ve bu yönde çocuklarımızın eğitimlerine ağırlık veriyoruz. Kitap okuma, satranç, bilgi yarışması, masa tenisi, münazara, kompozisyon ve resim gibi birçok alanda çocuklarımızın yeteneklerini değerlendiriyoruz. Kısacası okul öncesinden üniversiteye uzanan bu yolda çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak ve sunmak için durmadan gayretle çalışıyor, eğitim birimlerimizi her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Semt konaklarımız çatısı altında verdiğimiz Bilgievleri hizmetlerimizi daha da ileri seviyelere taşıyacak projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz.” dedi.