Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca, 29 Ekim'i vatandaşlarla kutladı

CHP Darıca İlçe Örgütü’nün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri bayram günü öğleden sonra ilçenin tüm mahallelerine, caddelerine girilen konvoy ile başladı. Konvoy daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Meydandaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa çok sayıda Darıcalı da büyük ilgi gösterdi.

CHP Darıca, 29 Ekim'i vatandaşlarla kutladı
31 Ekim 2016 - 07:55
Yakup Törk başkanlığındaki CHP Darıca İlçe yönetimi ile Nurcan Çağlar başkanlığındaki Darıca Kadın Kolları ve Aydın Işık başkanlığındaki Darıca Gençlik Kolları’nın ev sahipliğindeki program kusursuz başlayıp sonuçlandı. Önceki benzer programların aksine CHP Kocaeli milletvekillerinin de katılmadığı programa CHP Darıca İlçe eski başkanları Selman Kösali ve Baykal Kaya ile Ahmet Özmet ve Darıca Belediye Meclis Üyesi Şinasi Serdar da katıldı.  Darıca Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri Serap Aydın, İbrahim Karslı, Musa Kovalık ve Yavuz Dursun, son yerel seçimde Darıca Belediye Başkan adayı olan Cengiz Güçer Hamşioğlu ile Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Nevzat Aytekin, Bayramoğlu Mahallesi Muhtarı Ferman Aktaş ve Yenimahalle muhtarı Hasan Serçe de katılımcılar arasında yer aldı. Cumhuriyete ilişkin sinevizyon gösteriminin ardından açılış konuşması CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk tarafından yapıldı. 
 
TÖRK: HERŞEYİ CUMHURİYETE BORÇLUYUZ
Başkan Yakup Törk açılış konuşmasında, “Bu kadar baskı ve zulme rağmen bu meydanda bir araya gelenlere teşekkür ediyorum” diyerek başladı. Cumhuriyet’in değerlerine ve kazanımlarına vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Törk ülkemizin herhangi bir ilinin köyünde doğan kişilerin dahi Cumhurbaşkanlığa, Başbakanlığa yükselebileceğini belirtip, “Bu anlamda hepimiz cumhuriyete borçluyuz” dedi.
Ortadoğu’da ve sınır komşularımızda bölünme aşamasında olan ülkelerden örnekler veren Törk, “Cumhuriyet en çok bugün iktidarda olanlara lazım” diye konuştu. Demokrasi olmadan cumhuriyetin özelliğinin olmayacağına işaret edip, “Muz cumhuriyeti değil gerçek cumhuriyet istiyoruz” diyen Törk, Cumhuriyet değerlerinden ve ilkelerinden sapılması halinde ise 15 Temmuz darbe girişimi ve benzer vakaların kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.
 
CHP NELER YAPTI?
Cumhuriyet’in kurulmasının ardından, “CHP neler yaptı?” diye sorular yöneltildiğini belirtip yapılanlardan örnekler veren Yakup Törk bunlardan birinde CHP tarafından yaptırılan SEKA dahil olmak üzere tüm fabrikaların emperyalistlerin emir ve çıkarları doğrultusunda ve tüm karşı koymalarına rağmen özelleştirildiğini kaydetti. Başkan Yakup Törk partililere ve vatandaşlara önce polisi alkışlatıp, “Bu programa ilişkin başvurumuzun ardından çok destekçi oldular” dedi. Törk çok kısa tuttuğu kapanış konuşmasında Başkanlık sistemine atıfta bulunup, “Türkiye’yi tek adamlığa terk etmeyeceğiz” dedi. Program yerel sanatçı Ersin Yılmaz’ın sahne aldığı konserle sürdü. Yılmaz’a vokalde, Taylan Kaya ve Kayhan Özsoy eşlik etti.