Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Doğum günü olmayan adam!

Darıca'da geniş bir kesim tarafından tanınan ve DASİAD Genel Sekreterliği görevinde bulunan emekli öğretmen Durmuş Kapadan’ın (60), tam 43 yıldır doğum günü olmadı!

Doğum günü olmayan adam!
14 Kasım 2012 - 09:36
 Klasik Türk filmlerini aratmayan bu trajikomik olay günümüzden 43 yıl önce yaşandı. 17 yaşında öğretmenliğe başlayan Durmuş Kapadan’a o dönemde yaşı küçük olduğu için maaş bağlanamayınca Kapadan çareyi nüfus müdürlüğünü mahkemeye vererek yaşını büyütmekte buldu. Mahkeme Kapadan’ın annesi ve nufüs müdürlüğünü tanık olarak dinlemek istedi.
 
DOĞUM TARİHİ 00.06 1952
Kapadan’ın eski nüfus cüzdanında ki doğum tarihi yerine zımba gelmesi ve zımbanın oksitlenerek tarih kısmını okunmaz hale getirmesi ise işleri iyice karıştırdı.
Mahkeme salonunda annesine doğum tarihini 20 Haziran 1952 olarak söylemesini tembihleyen talihsiz genç öğretmen hakimin sorduğu “ Kızım sen bu çocuğu ne zaman doğurdun?” sorusuna “ Oğlum dışarıda söyledi ama hatırlamıyorum, Haziran 1952 demişti sanırım” diye cevap verince araya giren Durmuş Hoca  hakime 20 Haziran 1952 yılında doğduğunu söyleyince Hakim “ Seni burada doğuran anne varken, sen nerden bileceksin ne zaman doğduğunu? “ diyerek kızgınlıkla katibe emir verip  Kapadan’ın doğum tarihini belirledi. 00.06.1952
 
RESMİ İŞLERİNDE SIKINTI YAŞIYOR
Günümüzden 43 yıl önce yaşanan bu olayın ardından Durmuş Kapadan hala bu ilginç olayın sıkıntılarını çekiyor. Her türlü resmi işlemde sıkıntı çektiğini, bankalarla çalışamadığını, yurt dışına çıkarken sorun çıktığını belirten Kapadan “ Yıllardır bir hakimin sinirle iki dudağı arasından çıkan bir cümle yüzünden hayatım sıkıntılı hale geldi, öğretmenlik maaşımı almak için yaşımı büyütmek isterken hayatım boyunca aldığım her maaş sıkıntı oldu. Aile bireylerim doğum günüm olmadığı için Haziran ayı boyunca her gün doğum günümü kutluyorlar buda aile arasında bir espri olarak devam ediyor.” Dedi.