Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'ye hiç oy vermemiş kadınları kazandıracağım

CHP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkan adayı Hamiyet Nevriye Gir, başkan seçilmesi halinde öncelikli hedefinin küskünleri barıştırıp bugüne kadar CHP’ye hiç oy vermemiş kadınları partiye kazandırmak olduğunu söyledi. Kavgasını parti içinde değil sokakta, CHP iktidarı için vereceğini dile getirdi.

CHP'ye hiç oy vermemiş kadınları kazandıracağım
19 Ocak 2020 - 16:12

Hamiyet Nevriye Gir’in CHP Darıca İlçe Örgütü’ndeki adaylık açıklamasına CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve Kadın Kolları Başkanı Oya Akdeniz ile Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, Çayırova Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar ve çok sayıda partili katıldı. Hamiyet Gir, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın konuşmasının ardından söz aldı. 


PARTİMDEN HİÇ KOPMADIM 
Konuşmasına öz geçmişine dair bilgilendirmede bulunarak başlayan Hamiyet Gir, Darıca’daki aktif siyaset hayatının 2014 yılındaki seçimlerde sandık görevlisi olarak başladığını söyledi. 2018’de kadın kolları yönetiminde yer aldığını belirten Gir, “İlk geldiğim günden bugüne kadar partimden hiç kopmadım. Herhangi bir kademede görev almasam bile bu partinin bir neferi olduğumu unutmadan her alanda destek olmaya çalıştım ve görev talep ettim” dedi. 


DIŞARIYA TAŞMAMALI 
Adalet Yürüyüşü dahil olmak üzere CHP içindeki çalışmalarına dair bilgilendirmede bulunan Gir, “Birlik ve beraberliğin her zaman önemini vurgulamaktan vazgeçmedim. Ben değil biz ilkesini ilke edindim. Hiçbir kimse ile kırgınlığım yok, kimseyle kavga halinde değilim. Kavgamı parti içinde değil sahada iktidarı elde etmek için vermekten yanayım. Parti içi problemlerin dışarıya taşmasını asla uygun bulmuyorum. Ben bu yola kadın kolları başkanlığı yapabileceğime inanarak çıktım. Destekleyin, bekleyin ve görün” diye konuştu. Gir ayrıca özetle şunları söyledi:


ÖNCELİĞİMİZ KÜSKÜNLER 
“Öncelikli hedeflerimizden biri küskün olan kadınları partimize tekrar getirtmek ve bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermemiş kadınları da partimize kazandırmaktır. Böylelikle kadın üye sayımızı arttırarak ailemizi genişletmek öncelikli amacımızdır. Örgütlenmek olmazsa olmazımızdır. Gerekirse kişilerin bizzat evlerine gideceğiz. Bunları yapabileceğimize inanarak bu yola çıktım.”


HER GÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Konuşmasında yapmayı düşündüğü projelere değinmeyen Hamiyet Gir gerekçe olarak, “Eğer burada aklımda olan projeleri açıklarsam yönetimimizde olacak arkadaşlardan bağımsız hareket etme algısını yaratmak istemiyorum. Ben değil biz olarak hareket etmek istiyorum” dedi. Ülke geneli yaşanan kadın cinayetlerine ve çocuk istismarlarına değinen Hamiyet Gir sözlerini, “Bu olayların bir gün değil her gün takipçisi olacağız” diyerek tamamladı