Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca, Kadir Gecesi'ni birlikte kutladı!

Darıca’da Kadir Gecesi binlerce insanın katıldığı etkinlikle hep birlikte kutlanırken, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav) in Sakal-ı Şerif’inin ziyareti esnasında izdiham yaşandı. Dün gerçekleşen programı tam 25 bin kişi takip etti.

Darıca, Kadir Gecesi'ni birlikte kutladı!
22 Haziran 2017 - 09:44
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi’nde düzenlediği etkinliklerde binlerce insanı sahilde buluşturan Darıca Belediyesi, Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen toplu iftar yemeğinde binlerce insanı bir araya getirdi.İftar sonrası binlerce insan hep birlikte el açıp dua etti. Gecede dünyaca ünlü hafızlar tarafından Kuran Kerim ziyafeti sunulurken sahilde toplanan binlerce insan Enderun usulü  toplu teravih namazı kılarak bu mübarek geceyi idrak ettiler. Bölge halkını on bin kişilik iftar yemeğinde bir araya getiren Darıca Belediyesi, gece boyunca vatandaşlara değişik noktalardan ikramlarda bulunurken,  Kadir Gecesi’ni Osmanlı Şerbeti ,çay ve kandil şekeri ikramlarıyla karşıladı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak programda yaptığı kısa selamlama konuşmasında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da binlerce insanı bu mübarek gecede bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek katılımlarından dolayı herkese teşekkür edip Kadir Gecesi’nin ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
 
SAKAL-I ŞERİF İZDİHAMI
Programda binlerce vatandaş, Osmanlı döneminde kılınan Enderun usulü teravih namazını hep birlikte kılarak Kadir Gecesi’ni ihya ettiler. Teravih namazının ardından ise Gönül Birliği Kapısı’nın altında Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav) in Sakal-ı Şerif’i ziyarete açılarak bölge halkıyla buluştu.Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği Sakal-ı Şerif ziyareti esnasında zaman zaman izdiham yaşanırken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Sakal-ı Şerif ziyareti devam etti.