Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Konak Hastanesi'nde yaşama tutundu

25 yaşındaki anneden 22. gebelik haftasında 500 gr doğum ağırlığında doğan Muhammet Umut Çapkın, Konak Hastanesi Gebze’de yapılan doğru tedavi süreçleri sonucunda yaşama tutundu.

Konak Hastanesi'nde yaşama tutundu
03 Kasım 2016 - 09:36
Konak Hastanesi Gebze’de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden önemli bir tedavi süreci başarısı geldi. 500 gr doğan bebek Çapkın, tedavisinin 136.gününde 2550 gr ağırlığına çıkarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.  
Konuyla ilgili bilgi veren Konak Hastanesi Gebze Yeni Doğan Uzman Hekimi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emel Altuncu şunları söyledi:
“Bebeğimiz doğar doğmaz hemen solunum cihazına bağlandı. Akciğer geliştirici ilaç verildi. Özel nemli kuvözde izleme alındı. İzlemde tartısı 420 gram’a kadar geriledi. Önceleri damardan sonrasında anne sütünün mideye verilmesi ile beslenmeye başladı. Klinik seyrinde akciğer sorunları, tartı kaybı ve çok erken doğması nedeniyle birçok metabolik sorun yaşadı. Ancak bu kadar erken doğan bebeklerde çok sık görülen beyin kanaması veya beyinde kist gelişimi hastalıklarını yaşamadı. Gözlerinde gelişen prematürenin göz hastalığı (ROP) için tedavi oldu ve tedaviye iyi cevap verdi.
Bebeğimiz 52 günlükken solunum cihazından çıkarıldı, burundan solunum desteğine geçildi. Hayatının 70. gününde 1000g, 100. gününde 1500 g ağırlığa ulaştı. Hastanedeki son ayı, solunum desteğinin kesilmesi ve ağızdan beslenme çalışmaları ile geçti. Anneye bebeğin beslenmesi ve bakımı için eğitimler verildi. Tarama testleri yapıldı, işitme testi ve kalça ultrasonu normal bulundu. Yenidoğan yoğun bakımda yatarken ilk sarılık aşıları yapıldı, çok erken doğan bebeklere yapılması önerilen koruyucu RSV aşısı planlandı.
Normal zamanında doğsaydı 10 günlük olacak olan bebeğimiz hayatının 136. gününde, 2550 g ağırlığında, tamamen sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.”
Çapkın bebeğin sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini belirten Uzmanı Doç. Dr. Altuncu, kontrollerinin aralıklar ile devam edeceğini belirtti.