Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTO'da dış ticaret konuşuldu

Ekonomi Bakanlığı, İstanbul İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterliği, TOBB ve Gebze Ticaret Odası (GTO) işbirliğiyle GTO meclis salonunda dış ticaret bilgilendirme semineri gerçekleşti.

GTO'da dış ticaret konuşuldu
06 Nisan 2016 - 10:15
Gerçekleşen seminere İstanbul İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterliği Şube Müdürü Necati Korkmaz, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Osman Nuri Gökbulut, Türk Eximbank yetkili yardımcısı Fatma Kurt, GTO meclis üyeleri ve çok sayıda ihracatçı firma yetkilileri katıldı. 
 Seminerde konuşan İstanbul İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterliği Şube Müdürü Necati Korkmaz, “İhracatçı ihraç edeceği mala göre ilgili ihracatçı birliğine üye olan ve tek vergi numarasına sahip olan kişiye ihracatçı denir. 13 tane ihracatçı birliği genel sekreterliği var. Bu sekreterlikler Ekonomi Bakanlığı’na bağlıdırlar. İhracat bir malın yürürlükteki ihracat mevzuatıyla gümrük mevzuatını uygun bir şekilde Türkiye gümrük bölgesi dışına veya serbest müsteşarlıkça ihracat olarak kabul edilecek yerlere gönderilmesidir. 
Bazı ülkelerin ihracatında ambargolar vardır. Bu ambargolardan dolayı o ülkelere ürün ihracatı yapamıyoruz” dedi. 
Sonrasında söz alan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Osman Nuri Gökbulut ise katılımcılara; uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş desteği ve pazara giriş belgelerinin desteklenmesiyle ilgili bilgiler aktardı.