Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Suriyelilerin öğrenim gördüğü okul bir sene daha açık kalacak

Darıca Sırasöğütler Mahallesi’nde bulunan Darıca Geçici Eğitim Merkezi, bakanlığın aldığı karar ile bir yıl sonra kapatılacak.

Suriyelilerin öğrenim gördüğü okul bir sene daha açık kalacak
15 Haziran 2017 - 17:03
MİLLİ Eğitim Bakanlığı aralarında Kocaeli’nin de bulunsuğu 23 il valiliğine yazı yazarak, Bakanlığa bağlı okul/kurumlar ile ilişkilendirilmiş, kamu binaları dışında sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenerek Suriyeliler açılan ‘Geçici Eğitim Merkezleri’nin yıl sonuna kadar kapatılmasını istemişti. Bakanlık önceki günlerde aldığı kararla beraber bu merkezlerin bir sene sonra kapatılacağını açıkladı.
Bakanlık Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaali, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Siirt ve Şanlıurfa Valiliğine sivil toplum kuruluşlarının desteklediği geçici eğitim kampları ile ilgili yazı yazdı. Sırasöğütler Mahallesi’nde bulunan Darıca Geçici Eğitim Merkezi’de  Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar ile 1 yıl sonra kapatılacak.  Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulda toplam 25 öğretmen görev yaparken, 8 derslikle hizmet veriliyor.