Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Play - off maçlarını Denizli'de oynayabiliriz!

Play-off’ların 13 Mayıs’ta başlaması bekleniyor. Ligler bitmeden resmi açıklamayı yapmayan Futbol Federasyonu sadece play-off merkezlerini belirledi.

Play - off maçlarını Denizli'de oynayabiliriz!
06 Mayıs 2013 - 09:18
Darıca, Denizli’ye yakın. Sarı-yeşili temsilcimiz ligde kaçırdığı şampiyonluk şansını, play-off’larda kullanarak, bir üst lige çıkmak istiyor. Play-off maçları ile ilgili Federasyon’dan resmi açıklama beklenirken, maç tarihleri ve play-off’un oynanacağı bölgeler resmi olmayan kaynaklardan öğrenildi. Futbol Federasyonu maçların oynanacağı merkezlerle ilgili bilgileri doğrularken, hangi grubun takımlarının, hangi merkezlerde oynayacağını ve maçların net tarih ve saatlerini Pazartesi günü açıklayacağını duyurdu.
 
DENİZLİ, KONYA, ANTALYA
Türkiye 2. Ligi, 3. Lig ve PTT 1. Lig’de toplam 24 takım play-off mücadelesi verecek. PTT 1. Lig takımları Süper Lig için, 2. Lig’de 8 takım 1. Lig için, 3. Lig’de ise 12 takım 2. Lig’e çıkmak için mücadele edecek. 2. Lig’de iki gruptan toplam 8 takımdan sadece bir takım 1. Lig’e çıkabilecek. 3. Lig’de ise her gruptan play-off’a kalan 4 takım kendi arasında ki maçlar sonunda bir takımı 2. Lig’e uğurlayacak. Play-off maçları için 13 Mayıs start tarihi olarak belirlenirken, karşılaşmaların oynayacağı İl Merkezleri de belirlendi. Denizli, Konya ve Antalya İllerinde play-off maçları oynanacak. Darıca GB’nin Kahramanmaraş, Keçiören ve Erzurum Büyükşehir ile Gümüşhane takımından birisiyle yapacağı play-off mücadelesinin Denizli’de olması bekleniyor.
 
KRİKTER, HER TAKIMA EŞİT UZAKLIK
Play-off merkezleri gruplarında play-offa kalan takımlara avantaj sağlamayacak şekilde ayarlanırken, play-off oynayacak takımların kesinleşmesinden sonra İl Merkezleri tüm takımlara eşit uzaklıkta olması ilkesi ile belirleniyor. Ligler bölgesel olmadığı için bazı takımlara avantaj teşkil edecek, düzenlemeler olsa da, Federasyon en uygun merkezi seçmek için hassasiyet gösteriyor. 3. Lig takımları için Konya ve Denizli illeri ön plana çıkarken, Darıca GB’nin de yer aldığı 3. Lig 3. Grup maçları için en uygun İl merkezinin Denizli olacağı ifade ediliyor. Konya’nın Ankara’ya olan yakınlığı nedeni ile Denizli İl tüm takımlara uzak olması nedeni ile ön plana çıkan bölge oldu.