Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Farabi personeline "Madde bağımlılığı" eğitimi

Darıca Farabi Devlet Hastanesi personeline "Madde bağımlılığı" eğitimi verildi.

 Farabi personeline "Madde bağımlılığı" eğitimi
04 Kasım 2015 - 11:30
Hastanenin konferans salonunda düzenlenen eğitimde konuşan Sosyal Çalışmacı Damla Bodur, madde bağımlılığına arkadaş ortamı, aile-ebeveyn, bireysel, biyolojik-genetik, sosyal ve çevresel gibi birçok etkenin sebep olabileceğini söyledi.
"Madde bağımlısı olan bir kişi bu bağımlılıktan kurtulmak istiyorsa psikiyatri uzmanına başvurmalıdır" diyen Bodur, Türkiye'de bu alanda özelleşmiş kliniklerin olduğunu belirtti.
Devlet hastanelerinin bünyesinde kurulan Alkol ve Madde Bağımlılığı, Tedavi ve Eğitim Merkezlerinin (AMATEM) olduğunu anlatan Bodur, "Özel sağlık kurumlarının da kendi içlerinde alt birimleri var. Bu konuda bağımlılar kendilerini yalnız hissetmemelidirler" dedi.
Bodur, bağımlılıktan kurtulma yöntemleri konusunda kişinin yaşının, kullandığı maddenin miktarının ve ne kadar süredir kullandığının önemli olduğunu kaydederek, "Mesela esrar kullanmaya yeni başlamışsa ve tedavi olmaya karar vermişse ayakta psikoterapi ve ilaç ile birlikte tedavi edilir. Kişide birden çok madde bağımlılığı varsa tedaviye istekliyse ve geçmişte başarısız olmuş tedavi deneyimleri de varsa hastaneye yatırmak gerekir" diye konuştu.