Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dilovası'na çöp girmeyecek!

Dilovası halkının beklediği müjdeler AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut’tan geldi. Ankara’da yapılan Kocaeli zirvesinin ayrıntılarını paylaşan Akbulut, Çöp tesisinin önümüzde ki aylarda kaldırılacağını, Kömürcülerin yerine de Lojistik merkezi ve Toplu konut yapmayı planladıklarını açıkladı.

Dilovası'na çöp girmeyecek!
14 Ekim 2016 - 10:21
AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve Dilovası Belediye başkanı Ali Toltar, dün sabah Gebze Bölge basınıyla buluştu. Toplantıda İlçe Başkanı Osman Akbulut, Dilovası halkına çok önemli iki müjde verdi. Geçtiğimiz hafta Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve ilçe başkanlarıyla yapılan Kocaeli zirvesi hakkında bilgi veren Akbulut, Dilovası Çöp tesisinin 2017 başlarında kaldırılacağını, kurulduğu günden beri tartışmalara neden olan Kömürcüler OSB’nin yerine de Lojistik merkezi yapmayı planladıklarını açıkladı. Dilovası’nda tartışmalara neden olan çöp tesisiyle ilgili Akbulut, “Çöp tesisiyle ilgili yaptığımız değerlendirmelerde, 2016 sonu-2017 başlarında Dilovası’na çöp alanı olmaması kararı aldık. 2017’nin ilk çeyreğinde çöp deposu alanını kapatacağız. En geç Nisan ayından sonra ilçeye çöp dökülmeyecektir.”dedi. 
 
KÖMÜRCÜLERİN YERİNE LOJİSTİK MERKEZİ VE TOPLU KONUT Akbulut’un ikinci müjdeli haberi ise Kömürcüler OSB ile igili oldu. Kömürcülerin çevreye verdiği zarardan rahatsızlıklarını dile getiren Akbulut, “Çevre kirliliğinde en büyük faktörlerden olan Kömürcüler,  bütün kömür tozlarını Dilovası’na getiriyor. Hem biz hem de çevreciler rahatsız oluyor. Sayın bakanımız da oranın Lojistik tesisi olmasını istiyor. Kömürcüler OSB ile ilgili toplantı yapılacak. Yatırımları, kazanılmış hakları var. Ama Bakanımız da Marmara’da kömürle çalışan tesis yok, başka bir yere gitsinler diye düşünüyor. Burası bir lojistik merkezi olmasıyla birlikte arsanın alt tarafında kalan yerlerin toplu konut yapılması kararı aldık. bu konuda Girişimler de bulunacağız. Bugünden yarına kaldırmak mümkün değil. En yakın zamanda bu sorunu çözeceğiz.”diye konuştu. 
 
OSMANGAZİ DEĞER KATTI 
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ise görev yaptığı 2.5 yıllık süre içinde ilçeye yapılan yatırımları anlattığı konuşmasında 15 Temmuz Darbe girişimine dikkati çekerek, “15 Temmuz’da çok alçakça tertiplenen üniformalı vatan hainlerince ülkemizin özgürlüğüne müdahale edildi. Biz darbeleri yaşadık daha önce, ama burada halkın üzerine vicdansızca ateş açıldı. Türkiye halkı parti ayrımı yapmaksızın, karşı durarak bu alçak kalkışmayı hep beraber atlattık. Bu darbe girişimine Cumhurbaşkanımız ve halkımız müdahale ederek bertaraf ettik. Umuyoruz ki bir daha darbeler olmaz ve kimse aklından bile geçiremez.”dedi. Toltar, yaklaşık 3.5 aydır hizmet veren Osmangazi Köprüsü ile Dilovası’nın marka olduğunu  da altını çizerek, İstanbul-İzmir otoyolunun tamamının  açılmasıyla Köprününü işlevinin artacağını söyledi. Toltar bu konuda da, “Osmangazi köprüsü dünyanın 4.büyük köprüsü. Dilovası’nı isim olarak bütün dünyaya tanıttı. İstanbul-İzmir geçişinde olduğu için yol tamamlanmadığı için tam kapasite çalışmıyor. Vatandaşımız zamandan tasarruf etti,  konforla değer kattı. Oksijen AVM’nin olduğu yere bir seyir tepesi yapmak istiyoruz.”diye konuştu.