Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Barış'ta "Yasaklama" değil "Güvenlik" var

Darıca Barış Ortaokulu’nda kimi çevrelerin kantinle ilişkilendirip “Yasaklama” ve “Okul Hapsi” diye adlandırdığı önlemlerin yasakla ilgisi olmadığı, öğrenci güvenliğini ön planda tuttuğu belirtildi.

Barış'ta "Yasaklama" değil "Güvenlik" var
02 Kasım 2017 - 09:49
Abdi İpekçi Mahallesi’nin Gebze’den alınıp Darıca’ya bağlanmasıyla Darıca ilçe sınırlarına giren Barış Ortaokulu’nda idarenin öğrenci güvenliğine yönelik çalışmaları bazı esnaf ve velilerin şikâyet konusu oldu. Okul idaresi ve okul aile birliği tarafından yapılan bilgilendirme ve açıklamada ise Süleyman Soylu imzasıyla İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi, Darıca Kaymakamlığı’nın telkinleri doğrultusunda hareket edildiği belirtilip “Yasaklama” değil kart uygulaması ile bir nevi, “Kollama” uygulandığı belirtildi. Barış Ortaokulu ile birlikte Barış İlkokulu’nun da yan yana binalarda yer alıp ortak bahçeyi, kantini kullandığı Barış Ortaokulu’nda bir süre önce öğrencilerin teneffüs saatlerinde okul dışına çıkmalarına yönelik kısıtlama getirildi. Bazı esnaf ve veliler tarafından “Yasaklama” ve hatta “Okul hapsi” diye adlandırılan uygulamanın bir nevi, “Kollama” olduğu belirtildi.
 
OKUL İDARESİ'NDEN BİLGİLENDİRME
Okul idaresi tarafından yapılan bilgilendirmede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası ile yeni eğitim öğretim dönemi için bir genelge yayınlandığı hatırlatılıp şunlar aktarıldı: “Bu genelge ile okullarda öğrencilerin tüm güvenliğinden okul idareleri sorumlu tutuldu. Yine bu genelge doğrultusunda Darıca Kaymakamlığı’nda sayın kaymakamımız öncülüğünde üç toplantı gerçekleştirildi. Tüm okul müdürlerine sorumlu oldukları hatırlatılıp gereken önlemleri alması gerektiği tebliğ edildi. Biz de öncelikle okul duvarı üzerine asılan tellerin yerine sacdan levhalar koyduk. Çünkü çocuklar okul duvarının üzerinden sokağa atlamaya, o tellere rağmen devam etti. Daha kalıcı önlemler gerekti. Öte yandan bu sac levhaları okulun sadece sokağa bakan cephesinde değil ana cepheye cepheli bölümüne de yerleştirdik. Bu aynı zamanda çocuklarımızın can güvenliğine yönelik bir çalışma oldu. Okul civarındaki, bir kısmı aynı zamanda velimiz olan esnafı kast eden bir çalışma değildir. Öğrencilerimize teneffüs saatlerinde dışarı çıkma yasağı getirilmemiştir, ancak geçmişte yaşanan kimi tatsız vakalardan esasla önlem mahiyetli çalışmalarda bulunulmuştur. Öğrenciler bu gibi durumlarda velilerine teslim edilmektedir. Velilerimize üzerinde öğrenci çocuğunun isminin yazdığı, “Veli İzin Kartı” verilmektedir. Velimiz çocuğunu almak için geldiğinde bu kartını göstermekte, okuldan aldığı çocuğu da aynı esnada öğrenci kimlik kartını göstermektedir. Veli kartına da öğrencinin ismini yazmamız, olası suiistimallerin önüne geçilmesi içindir. Okulumuzun kantininin ihalesi ile tamamen okul idaresinin kontrolünün dışında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. İşleticinin kim olacağı, hangi koşullarda işleteceği tamamen tasarrufumuzun dışındadır. Kantinden edinilen gelir yasalar gereği okul aile birliği hesabına aktarılmakta, tüm harcamaları birliğimiz tarafından faturalı ve belgeli şekilde yapılmaktadır.” denildi.
 
 
OKUL AİLE BİRLİĞİ'NDEN DESTEK
Barış Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Meral Ceyran söz konusu uygulamalarda gerekçenin ve önceliğin tüm çocukların her tür güvenliği olduğunu belirtip gerekçesi her ne olursa olsun şikâyetçi olan esnafın da, velinin de haksız olduğunu kaydetti. Ceyran şunları kaydetti. “Bu okul bir zamanlar TEOG’da Darıca’nın 14’ncüsü, sonuncusu idi. Dördüncü sıraya kadar yükseldi. Bölgemizin en köklü eğitim kurumlarından biri olarak başarılarımız, derecelerimiz ile değil bu gibi vakalarla gündeme gelmek bizi üzüyor. Yine söz konusu uygulama ile okulumuzda öğrencilerin devamlılık oranı arttı. Bundan ötürü gerek bireysel olarak öğrenciler, gerekse kurumsal olarak okulumuzun çıtası yükseldi. Bilgi yarışmalarında önemli dereceler edinmeye başladık. Bir zamanlar yaşadığımız, çocuklarımız her tür güvenliğine yönelik tacizler de bu uygulamalar sonrası bıçak gibi kesildi. Tüm bunlar ortada dururken rahatsız olan esnaf varsa doğru tavır sergilememiştir. Hijyen başta olmak üzere önce kurallara ne kadar uyguladıklarını sorgulasınlar.” dedi.