Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sahiller hala halka açılmadı!

Darıca ve Bayramoğlu sahillerinin özel, kamu ve şirketlerin işgali altında olması vatandaşları rahatsız ediyor. Her ne kadar Bayramoğlu Plajı halkın kullanımına açılsa da 40 kilometre sahil bandı olan bölgemizin büyük bir kısmı özel, kamu ve şirketlerin işgali altında. Ayrıca özel tesislerin birinde bulunan tarihi kaleyi görmek isteyen vatandaşlar, buraya alınmıyor.

Sahiller hala halka açılmadı!
26 Nisan 2018 - 09:18
Zamanında bu yerleri alan ve sahilleri halka kapatan şirketler ve şahıslar nedeniyle  sahillerden istediği gibi yararlanılmıyor. Darıcalılar Anayasaya da aykırı olan bu durumun çözülmesini istiyor. Sahillerde çalışma yapılmasını bekleyen Darıca halkı,  özellikle bankaların kapattığı sahil bantlarının halka açılmasını bekliyorlar.  Yetkililerin sahil işgaline karşı devreye girmesinin doğru olacağının altını çizen vatandaşlar, 40 km sahil bandı olan Darıca’da bütün sahillerin halka açılmasını istiyorlar.
 
TARİHİ KALEYE YASAK
Banka çalışanları dışında kimsenin içeriye alınmadığı dinlenme tesislerinin birisinin içerisinde bulunan Bizans kalesi (Filokrini) vatandaşlardan sır gibi saklanıyor. Tarihi kaleyi görmek için içeriye girmek isteyen vatandaşlar güvenlik engeli ile karşılaşıyor.  Böylesine tarihi bir mekânın halka açık olmaması tepki toplarken, Kocaeli Valiliği’nin bu konu ile yakından ilgilenmesi isteniyor.