Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca polisi, hırsızlığı bitirecek!

Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2012 yılında yaptığı başarılı işlerle, Kocaeli’nin en başarılı ilçe emniyet müdürlüğü oldu.

Darıca polisi, hırsızlığı bitirecek!
17 Nisan 2013 - 07:51
 Darıca polisi, hırsızlıkla ilgili çalışmalarını son sürat sürdürürken,  Darıca’da meydana gelen hırsızlık olaylarını azalttı. Bir çok olay çözmede, diğer ilçeleri geride bırakan Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü, bu başarısıyla Kocaeli’de ilk sırada yer aldı.
 
YÜZDE 17’LİK BİR DÜŞÜŞ VAR!
2012 yılı verilerine göre, 2011 yılında işlenen olaylarla 2012 yılında işlenen olaylar arasında %17lik büyük bir düşüş olduğu görüldü. Mahallerde de yapılan yoğun uygulamalar sonrası bu düşüşün yaşandığı öğrenilirken, semt pazarlarında yer alan yankesicilik olayları da sona erdi.
 
KOMŞUNUN GÖZÜ PROJESİ
Önümüzdeki günlerde ‘Komşunun göz’ isimli yeni bir projeye de imza atacak olan Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü, bu sayede hırsızlık olaylarını daha da azaltacak. Mahallelerde vatandaşlarla buluşup, konferanslar vermeyi düşünen Darıca polisi projeye,  ilk olarak Kazım Karabekir Mahallesi’nden başlayacak. Komşunun gözü projesiyle, polis – vatandaş ilişkilerini güçlendirmeyi hedefleyen, Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü yine bir ilke imza atacak.
 
DAHA ÇOK PERSONEL LAZIM
Kocaeli’nin nüfus bakımından en büyük 3. İlçesi olan Darıca’da polis sayısının yetersiz olmasına rağmen, bu derecede başarılı olması göğsümüzü kabarttı. 160 binlik nüfusa düşen polis sayısı 132 personel olurken, ortalama olarak 1200 kişiye bir polis memuru düşüyor. Daha çok personelin gerekli olduğu Darıca’ya, önümüzdeki aylarda yapılacak olan atamalarla yeni personelin gelmesi bekleniyor.
 
Asaf Cüneyt SARI