Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Beni öldüresiye dövdüler !

Darıca'da, iddiaya göre okulun servis için anlaştığı firma çalışanları, kendi aracıyla çocukları okula taşıyan Faruk Uca’ya saldırdı. Aldığı darbelerle yaralanan Faruk Uca, tedavisinin ardından yaptığı açıklamada, kanunların kendisinden yana olmasına rağmen, ihaleyi alan firmanın çalışanlarından olan 4-5 kişinin saldırısına uğradığını ve sopalarla kafasına vurduklarını söyledi. Faruk Uca, ‘’ Çoluğum çocuğum var ‘’ şeklinde yalvarmasına rağmen öldüresiye dövüldüğünü belirtti.

Beni öldüresiye dövdüler !
10 Eylül 2019 - 15:57

Dün öğleden sonra, Deniz Yıldızları Orta Okulu önünde meydana gelen olayın ardından. İddiaya göre, okul idaresi servis için bir firma ile anlaştı. Bazı veliler okulun anlaştıkları firma yerine geçen yıllarda servis için anlaştıkları servisi tercih etti. Bunun üzerine okulla anlaşma yapan firmanın çalışanları, çocukları okula getirip götüren servisin şoförü Faruk Uca’ya saldırdı. Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası 2. Başkanı da olan Faruk Uca aldığı darbelerle yaralandı. Faruk Uca okul yanında bulunan bir dükkana sığındı. Dükkana giren kişiler Faruk Uca’ya burada da sopalarla vurdu. Saldırganlar kaçarken, kavgaya müdahale etmeye çalışanlar yardım istedi. Olay yerine gelen 112 Acil ekibinin ilk müdahalede bulunduğu Faruk Uca kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Tedavisinin ardından taburcu olan Faruk uca, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

 

10 senedir servisini çektiğim okulun, velilerin bana güvenle emanet ettiği ve teslim ettiği çoukların servisini çekmekteyim. Bu sene okul yönetimi, kârını artırmak için olayı ticarete dönüştürdü. Ama kanunları unuttular, kanunlar esnafdan yana… Veli ile servisçiler arasındaki sözleşmeye kimse müdahil olamazdı. Ben de kanunun bana gerektirdiği şekilde ekmeğime sahip çıkma adına ve öğrencilerimi yüz üstü bırakmamak için okulumun ve ekmeğimim peşindeydim. İlgili firma bana gelerek ‘’ senin burda ne işin var, bu işi biz aldık’’ diyerek, sopalarla saldırdılar, her yerime vurdular, başıma vücuduma vurmadık yer bırakmadılar başıma başıma vurdular, dedim ekmek mücadelemi veriyorum, ekmeğimin peşindeyim, çoluğum çocuğum var, Beni öldürmeyin dedim, çoluk çocuğuma  küfür ederek, şahsıma küfür ederek, sopalarla kafama kafama vurdular. Bunun sorumlusu tamamen okul yönetimidir. Her sene benden afaki arakamlar istiyorlardı, 2 Bin, 2 500 TL gibi… Para veriyordum ama , gözlerini daha fazla paraya diktiler. Ben çoluğumun çocuğumun rızkını fazala veremem dedim. Bunu ticarethaneye dönüştürdüler, bunu her okul yapıyor. Esnafın ekmeğini firmalara sömürttürüyorlar, arabacının hakkını aralarında pay ediyorlar, bu şekilde olmaması lazım, benim canım yandı başkasının canı yanmasın. Devletimiz bu olaya el atsın. kanunen taşıma yetkisine sahibiz, odaya kayıtlıyız, her türlü evrağımız var.