Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bu sorunu kim çözecek?

Kocaeli İli ve İlçeleri Taksiciler Derneği ve Kocaeli Servisçileri ve Toplu Taşımacıları Derneği yönetim kurulu üyeleri bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Cevdet Türkan, İlgili daire başkanlığı Kocaeli’deki kurumlarla yazışmalar yapacaklarını ve sorunun çözümü için çalışacaklarını belirtti.

Bu sorunu kim çözecek?
11 Aralık 2012 - 08:42
 Başkan Cevdet Türkan “Bir taraftan çalışmaları beklerken, diğer yandan yine mücadelemize ve hukuki olarak girişimlerimize devam edeceğiz. Tüm yönetmelikler ve bizi mağdur eden uygulamalar hakkında önümüze bakacağız. Önümüzdeki günlerde servisçilerimiz adına yine toplanacağız. Bu sorun çok büyük bir sorun. Sadece ilimizde uygulanması ise işin garip tarafı.  Bir çok insanın ekmeğiyle oynanıyor. En önce ilimizdeki bürokratlarla bu sorunu bir kez daha görüşeceğiz. Daha sonra Ankara’ya gitmeyi de planlıyoruz’ dedi.
Başkan yardımcısı İsmail Tozlu ise, “P plaka sorunu uzun süredir çözülemeyen ve çok sayıda insanın mağdur olduğu bir sorun. Bu konuyu birçok yere taşıdık ve taşımaya da devam edeceğiz. P plakalar, bugüne kadar 5 bin kişiye verilmiş ancak 3 bini faal, 2 bin P plaka başkalarına bloke edilmiş. P plakalar 2-8 bin liraya satılmış ancak şu anda 30-40 bin liraya satılıyor. P plakanın rant aracı olmaktan çıkarılıp, bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
TOZLU: TAKSİCİLER DE DERTLİ
Başkan yardımcısı Tozlu açıklamasının devamında, Gebze bölgesindeki duraklara kayıtlı yüzlerce taksici esnafı, il sınırları dışından kendi bölgelerine yolcu getiremediklerini de belirtti. Sadece Gebze bölgesinden il sınırları dışına yolcu taşıyabilen taksicilerin, çok büyük cezalarla karşı karşıya kaldığını söyledi