Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'daki okul yöneticilerine liderlik semineri!

Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Uzman Psikolog ve Eğitim Uzmanı Özkan Şenoltarafından Darıca ilçesi genelinde tüm özel ve resmi eğitim kurumlarındaki yöneticilere “OKUL MÜDÜRLÜĞÜNDEN EĞİTİM LİDERLİĞİNE” konulu seminer verildi.

Darıca'daki okul yöneticilerine liderlik semineri!
07 Mayıs 2015 - 09:18

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan tüm okul müdürü ve müdür yardımcılarının katıldığı seminerde; Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz yaptığı konuşmada “Okul yöneticilerinin insan kaynakları yönetiminde yeni yaklaşımlar başta olmak üzere toplumsal değişmenin felsefesini ve önemini anlayıp bilmeleri, problem çözme ve kriz yönetme konusunda inisiyatif alabilecek özgüvene ve bilgi donanımına sahip olmaları gerekir.

Okulların etkili ve verimli olmaları, topluma yön verebilmeleri; eğitim öğretimin yürütülmesinden sorumlu yöneticilerin etkili eğitim liderliği davranışları göstermelerine bağlıdır. Çünkü okullardaki her türlü etkinliği yönlendiren ve okulun iklimini belirleyen en önemli aktörler okul yöneticileridir. 

Bu nedenle günümüz eğitim anlayışına göre birer eğitim lideri olması gereken okul yöneticilerinin daha donanımlı olabilmeleri ve bilgilerini güncellemeleri adına; eğitim ve insan kaynakları yönetimi konusunda uzman kişilerden ve akademisyenlerden profesyonel yardım alınması hedeflenmiştir'' dedi. 

Uzman Psikolog Özkan Şenol kendine has sahne üslubuyla katılımcılara karşı esprili bir yaklaşım ve etkili bir iletişim dili kullanarak, yaklaşık 3 saat süren bir seminer verdi. Katılımcılar; Özkan Şenol’un satır aralarına yerleştirdiği cümlelerde, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak, farkındalık yaratacak pratik bilgilerin olduğunu, zamanın nasıl geçtiğini anlayamadıklarını ifade ettiler. Bu tür seminerlerin yapılmasının faydasına dikkat çeken yöneticiler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu organizasyonuna teşekkür ederek, devamını beklediklerini söylediler.