Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli Valiliği'nden uyarı geldi!

Tüm dünyayı tehdit eden COVİD-19 salgınından vatandaşlarımızı korumak ve yayılımını engellemek adına ülkemizde olduğu gibi ilimizde de ciddi tedbirler alınmış ve uygulamaya konulmuştur.

Kocaeli Valiliği'nden uyarı geldi!
27 Mart 2020 - 13:06
Cumhurbaşkanlığımız ve ilgili bakanlıklar tarafından (COVİD-19) Koronavirüsle mücadele amacıyla 81 İl’e gönderilen genelgeler ve bu genelgeler kapsamında Kocaeli Valiliğince verilen talimatlar doğrultusunda;
 
İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 gibi kısa numaraları aradıklarında ilçelerimizde Kaymakamlıklarımızın koordinasyonluğunda oluşturulmuş Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından Vatandaşlarımızın sağlıktan mali konulara, yemek ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması noktasında vatandaşlarımıza her türlü destek verilmektedir.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın, yaşlı ve kronik hastaların evlerinden çıkmamaları ve mağdur olmamaları için zorunlu ihtiyaçlar için dışarıya çıkan Vatandaşlarımızın da dışarda mağdur olmamaları adına 24 saat çalışma prensibini en üst düzeyde uygulamaya çalışıyoruz. Koronavirüsün ülkemizde de yayılmasını önlemek için Vatandaşlarımızı hep birlikte mücadeleye davet ediyoruz.
Şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları %50 kapasiteyle yolcu taşıyacağından zorunlu ihtiyaçlarını gidermek üzere dışarı çıkan ve toplu taşıma araçlarını kullanan Vatandaşlarımızın bu süreçte biraz daha sabırlı olmaları ve gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.
 
Yeni alınan kararla Toplu Taşıma Araçları üzerinde uygulanan %50 kapasiteyle yolcu taşıma kuralı işçi ve personel servislerinde de uygulanacaktır.
 
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personellere yönelikte gerekli tedbirler alınmış, hizmetlerin aksamaması ve salgının etkilerinin azaltılması amacıyla asgari seviyede personel ile Vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edilmektedir.
 
İlimizde Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilimiz genelinde gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra mücadeleye her alanda destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu anlamda salgın sürecinin en aza indirilmesi için başlatılan “Evde Kal Kocaeli” ve “Evde Hayat Var” sloganlarını toplu taşıma araçlarının panolarında ve kentin farklı yerlerinde bulunan Bilbord’lar da yayınlayarak vatandaşlarımızı bilgilendirmeye ve bilincin oluşmasına katkı sağlamaktadır.
 
Bu anlamda hastalığın önlenmesi amacıyla gerekli tedbirleri alınmasında fedakar bir şekilde mesai mevhumu gözetmeden çalışan gerek kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki personellerimiz olsun gerek Sivil Toplum Kuruluşlarında gönüllülük esaslı çalışan tüm arkadaşlarımız ile evinde kalarak bu hastalığın yayılmaması adına gerekli hassasiyeti gösteren Vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istiyoruz. “Kocaeli Evde Kal-Evde Hayat Var”