Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KOGSAB'ın açılışına yoğun ilgi

Gazetemiz sahibi Erol Polat’ın Genel Sekreterliğini yaptığı, ülkemizde ve ilimizde bir ilke atan Kocaeli gazete sahipleri birliğin (KOGSAB’ın) idari binası ile Basın merkezinin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

KOGSAB'ın açılışına yoğun ilgi
06 Haziran 2013 - 08:08
 Açılışa, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze Kaymakamı  Salih Karabulut, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Dilovası Belediye başkanı Cemil Yaman, Gebze Ticaret Odası başkanı Nail Çiler, eski GTO Başkanı İbrahim Başaran, Gebze Müftüsü Şükrü Balkan, İl genel Meclis üyesi Talat Osmanoğulları, İl genel meclisi üyesi Seyfettin Kayabey, Darıca Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun,  Gebze Milli eğitim Müdürü Hakkı  Özgür, AKP İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, CHP ilçe Başkanı Sedat Tatar, Saadet Partisi ilçe Başkanı Nurettin Çelik,  CHP meclis üyesi Musa Haydaroğlu,  Gebze Emniyet Müdürü A. Demir Kadir, Darıca Emniyet Müdürü Süleyman Kaçmaz, Medical Park hastanesi başhekimi İbrahim Altınkaynak, Gebzeli işadamı İsmail Kurt, Kent konseyi Kadın kolları Başkanı Aysel kolsuz,  DOSB başkanı Mustafa Türker, Farabi Devlet hastanesi başhekimi Ayhan Aktaş,  Basın ilan Kurumu Müdürü  Muharrem Mermertaş, Mimarlar Odası Başkanı Salih Işık, Sivaslılar Dernek Başkanı Erol Ateş,  Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Güvenç, Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş, Nenehatun Mahalle Muhtarı Mustafa Güzelbaba, Sırasöğütler Mahalle Muhtarı Tuncay Odlukaya, Türkiye Yediemin Otoparkçılar Derneği Başkanı İsmail Tozlu, İSU Çayırova Şube Müdürü İsmail Demirci, gazete sahipleri ve  muhabirler katıldı. 

NEDEN KURULDU?
İlk olarak açılış konuşmasını yapan birlik Başkanı Kenan Höbek, “Genel anlamda basının, özel olarak yerel basınımızın önemi konusunda hepimiz aynı düşünüyoruz. Ancak, bazı sıkıntılar yaşadığını da hepimiz biliyoruz. Biz, ekonomik, teknolojik güç birliği yapmak,bölgemizin sorunlarına sahip çıkmak,  gazeteciliğin etik değerlerini güçlendirmek, ilkeli, disiplinli ve dürüst gazeteciliği tüm kurallarıyla uygulamak için bir birlik oluşturduk.Bu birlik ne kimseye karşı ne de kimseyi savunmak için kurulmuştur. Tamamen ilkeli, samimi ve gazeteciliğe sahip çıkmak adına kurulmuştur. Tüm gazeteler eşit koşullarda yer almaktadır. Henüz katılmamış olanlar için söylüyorum, kapımız bölgemizdeki tüm gazetelere açıktır. Herkesi bir kez daha bu çatı altına davet ediyoruz.
Birliğimiz  ne kadar yalan, yanlış ve  yıpratıcı haber yapan veya yapacak gazetelere karşı olduğu gibi, böyle haber yaptırmaya cüret eden  kurum, kuruluş ve kişilerinde karşısında olacak. Birliğimiz, aynı zamanda gazeteciliğin etik kuralları ve ilkeleri doğrultusunda disipline etme organizasyonudur. Gazeteciliği en güzel yanı ile yaşayacak ve yaşatacağız.
 
KİMLER VAR? 
Şimdi de bu birlikte yer alan gazetelerimizden bahsetmek istiyorum. Gebze Gazetesi, Gebze Haber Gazetesi, ilimizin en eski gazetesi konumundaki Kocaeli Gazetesi, Çağdaşkent Gazetesi, Avaz Gazetesi,  Nefes Gazetesi, Darıca Gazetesi, Yenigün gazetesi, Dilovası gazetesi, Bizim Gebze Gazetesi, Batı Yakası Gazetesi ve Beylikbağı  gazeteleri  bu birlikte yer almaktadır. İzmit’te bazı gazetelerimiz ile de görüşmelerimiz sürüyor. Yakında daha da çoğalacağımıza inanıyoruz.
 
BASIN MERKEZİ DE KURULDU
Bu açılışımda size bir başka bilgi vermek istiyorum. Bir basın merkezi kurduk. İsteyen kurum, kuruluş ve kişiler basın toplantılarını bu merkezde yapabilecek. Çünkü, tüm gazetelerimizin muhabirleri bu toplantılarda hazır bulunacak.”dedi.
 
TOPACA: KOGSAB ÇOK ÖNEMLİ
Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise yaptığı konuşmada yerel basının önemine ve kamu denetimi işlevi gördüğüne dikkat çekerek, gazetelerin birlik oluşturmasını olumlu bulduğunu söyledi. Topaca, “13 gazetemizin birlik oluşturması çok önemlidir. Hem dayanışma açısından hem de oto kontrol açısından oldukça yararlıdır.  Bu tür birlikler gazeteciliğin daha etkin, daha teknik ve daha kaliteli olmasına hizmet eder. KOGSAB’ı birkez daha kutluyorum” dedi. 
Kurdela kesiminin ardından konuklara ikram yapılırken, idari merkez ve Basın merkezini gezdiler. Topaca, gazetecilerin sorularını da yanıtladı
KOGSAB Basın Toplantı Merkezi’ni gezen Vali Topaca gündem hakkında konuştu. Topaca şöyle dedi, “ülke olarak bir süreçten geçiyoruz. Siyasi parti ayırımı yapmadan birbirimizin kahrını çekmek, öfkesini yatıştırmak zorundayız. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız, ülke çöktüğünde herkes altında kalıyor. Sevgi ve saygının kardeşliğin devam etmesini istiyorum. Oturup konuşabilmemiz lazım. Dünya ölümlü dünya kimse giderken bir şey götürmüyor. Demokrasimizin standardını yükseltmeliyiz varsa sıkıntıları aşmalıyız birliktelik ve beraberlik bunu gerektiriyor. Fikir ve düşüncelerimiz ne olursa olsun birbirimize saygı göstermek zorundayız. Herkesin birbirini kucaklamasını istiyoruz. Böyle günlerde birlik ve berabirliğimize ihtiyacımız var çünkü bizler geçmişin mirasçılarıyız.” dedi.