Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Beyaz Kalpler gençlere kucak açacak

Büyükşehir Belediyesi gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için önemli bir projeyi daha hayata geçirdi

Beyaz Kalpler gençlere kucak açacak
09 Ocak 2014 - 12:31
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi risk grubunda bulunan 12-18 yaş arasındaki gençlerin hayata kazandırılması amacıyla “Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’ni faaliyete geçirdi.
 
RİSK GRUBUNDAKİ GENÇLER
 
Merkezde sokakta çalışan, korunmaya muhtaç, okula devam sorunu yaşayan ailesinde problemleri olan 12-18 yaş aralığındaki çocuklarla ilgili durumlarına göre sosyal hizmet çalışmaları gerçekleştirilecek. Gençler bir sene boyunca merkezdeki mesleki eğitim ve el becerilerini geliştirecek atölyelerde uzmanlar eşliğinde faaliyetlere, içinde bulunduğu riskler hakkında da eğitim ve seminerlere katılacak. 
 
 
 
Eczanelerin açılış, kapanış saatleri değişti
12345678910
 
 
 
TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR 
 
Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nden faydalandırılacak gençler uzmanlar tarafından okullarda yapılan incelemeler neticesinde belirleniyor. Belirli testlerden geçen gençlerin aileleri ile de görüşülüyor. Risk grubunda olduğu belirlenen gençler bu aşamalardan sonra rehabilite edilmek ve topluma yeniden kazandırılmak üzere önümüzdeki günlerde merkeze alınmaya başlanacak. 
 
 
UZMANLAR HİZMET VERECEK
 
Türkiye’ye örnek olacak merkezde elektrik ve sıhhi tesisat, proje çizim, cam üfleme, ritim, garsonluk, aşçılık, mutfak, maket yapımı atölyeleri ve bilgisayar odaları bulunacak. Bir sosyolog, psikolog ve pedagogun da görev yapacağı merkezde eğitimler uzman kişilerce verilecek. 
 
 
ÇOCUK SUÇLULULARI AZALTMAYA YÖNELİK
 
Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi ile çocukların okulla bağlantılarının kuvvetlendirilmesi, fiziksel ve ekonomik olarak istismar edilmelerinin engellenerek sokakta çalışan çocuk sayısının azaltılması, çocukların aile içi ilişkilerinin düzenlenmesi ve çocuk suçluların azaltılması hedefleniyor.